Sponsoravtale med Anita frem mot OL i 2024

Vi i Energi Salg Norge har hatt gleden av å følge Anita siden 2019, og er glade for at vi har forlenget sponsoravtalen med henne ut 2024. I løpet av tiden vi har fulgt henne har hun hatt glimrende prestasjoner, blant annet 5 plass i OL i Tokyo i 2021. Vi ser virkelig frem til å følge henne mot OL i Paris i 2024.

mars 15, 2022


Det jeg ser mest frem til i 2022 er EM og VM!
- Anita Yvonne Stenberg

 

Anita er en 29 år gammel profesjonell banerytter fra Drammen. Hun startet sin sykkelkarriere i relativt sen alder -først når hun var 16 år begynte hun å utforske sykkelgrenen. Likevel har hun blant annet prestert å bli 12 ganger Nordisk mester, 67 ganger norgesmester, 5. plass i OL i Tokyo og 2. plass i Champions League. Anita var første norske banesyklist som deltok i OL siden May Britt Våland deltok i 1996. Norge har historisk bare en medalje innenfor grenen banesykling i OL, og den var det Knut Knudsen som tok i 1972. Vi har troen på at Anita kan endre dette i OL i Paris i 2024!

Når vi spurte Anita hva hun ser mest frem til i 2022 er det tydelig at det ligger an til å bli et meget begivenhetsrikt og viktig år. «Det jeg ser mest frem til i 2022 er EM og VM! Jeg har aldri tatt en medalje til EM tidligere, men har vært veldig tett på med en 4. plass à poeng med bronseplassen. Så EM er helt klart et stort mål hvor jeg jobber for å få medalje! I VM drømmer jeg om en verdensmestertrøye, så det er også et stort mål! Ellers jobber jeg også for å kvalifisere meg på nytt til Champions League, samt at kvalifikasjonen til OL 2024 også snart er i gang! 2022 blir enda et nytt, spennende og innholdsrikt år!»

Anita konkurrerer i grenen omnium innenfor banesykling. Omnium er en sammenlagtøvelse som består av fire ulike øvelser: scratch, tempo race, eliminasjonsritt og poengritt. Banesykling foregår på spesialbygde baner eller velodromer med spesielle banesykler. I Norge har vi bare en innendørsvelodrom, Sola Arena, og den åpnet i 2021.

På grunn av mangelen på innendørs sykkelbaner i Norge er det heller ikke noe etablert landslag og støtteapparat for norske banesyklister. Dermed flyttet Anita til Danmark som 20 åring for å kombinere ernæringsstudier samtidig som hun satset alt for å bli profesjonell banesyklist.  
De siste årene har hun bodd på Mallorca for å kunne trene under best mulige treningsforhold.  
Det kreves mye jobb, og uten sponsorer og med liten inntekt har Anita lagt ned en formidabel innsats for å komme dit hun er i dag –i full fart mot OL 2024! 

Kontakt Energi Salg Norge